Emmen woensdag 21 december 2011

 

De titel geeft al aan dat ondergetekende een onderwerp ter sprake wil brengen, die denk ik breed gedragen zal worden door de burgers van de gemeente Emmen. Niet alles kan vlekkeloos verlopen, en niet alle zaken krijgen de aandacht die ze eigenlijk wel zouden verdienen. Daarom trek ik toch even aan de handrem, om verdere afbreuk van ons oude en nieuwe winkelcentrum van Emmen te laten stoppen. Wat een vertoning zoals het oude centrum er met de feestdagen in december uit ziet, wat een afgang als je te horen krijgt dat er maar liefst 3 winkeliers verenigingen hier zijn, en ieder op haar of zijn beurt het met dit soort dagen laat afweten. Ik doel dan in het bijzonder op Sinterklaas en Kerst gebeuren. Waar blijft nu de rol van de gemeente Emmen, en hoe zit het met verstrekte subsidie,s etc. aan organisatie,s die het dorp zouden kunnen en moeten op fleuren. Ik haal een aantal zaken even naar voren waar ik toch zeker aandacht voor vraag.

Waarom ontbreekt er Sinterklaas en zeker Kerst verlichting in het oude en nieuwe centrum van Emmen, het laten hangen van de vlinders vindt ik een blamage , al noemen we ons vlinder stad. Het straalt geen gezelligheid uit , zeker niet met de kerstdagen. Een klok, een ster of dennentakken mogen toch niet ontbreken met dit soort dagen.

 

Waarom geen gezellige achtergrond muziek met sinterklaas liedjes en kerst liederen.

Waarom op gezette dagen en tijden geen koortje of muziek groep in beide winkel centra,s. Waarom geen lint van kerst stalletjes in het oude centrum die hun handelswaar aan de man kunne brengen  

Waarom is de dierentuin niet enkele uren ,s avonds open en deels aantrekkelijk gemaakt met verlichting, dat trekt zeker betalende bezoekers.

Waarom het pannenkoekenhuis en de voormalige Drommedaar niet open stellen en samen met de dierentuin een voordelig arrangement kan worden aangeboden.

Waarom niet met dit soort dagen en vooral met de extra koopavonden er geen kerstkoor op de muziek koepel te vinden is.

Laat de binnen stad van Emmen gezelligheid uitstralen en laat de gemeente geen afwachtende houding aan nemen maar actief deel gaan nemen en er aan werken om juist die middenstands verenigingen weer met elkaar te laten samen werken. Atalanta moet zeer veel bezoekers trekken in de toekomst, als Emmen niet in staat blijkt te zijn zijn burgers een grote kerstmarkt kan presenteren en het centrum nauwelijks aantrekkelijk weet te maken, zie ik het somber in moet ik zeggen. De burgers trekken nu in grote getale over de grens om te genieten van kerst markten en gezelligheid, Dat kan en moet hier ook kunnen , wij een trotse gemeente  moet niet alleen achter het Atalanta project staan, maar ook het oude en nieuwe centrum nieuw leven in blazen door om de tafel te gaan zitten met alle betrokken organisatie,s. Doe er wat aan we hebben geen aantrekkings kracht om burgers aan ons Emmen te binden, we laten het afweten en verwijten elkaar stappen te nemen die ons Emmen op de kaart moet zetten.

 

Doe er iets mee een ieder op zijn of haar beurt.

 

Jan Wolters Emmen

Tel. 0591 676990