'In Emmen wordt met twee maten gemeten'

ImageWim Halm (BGE)

Wanneer en waar bent u geboren?
Ik ben geboren op 19 oktober 1952 in Emmerschans en woon nu in Emmer-Compascuum.

Wat is uw burgerlijke staat?
Al 35 jaar getrouwd met Gordana Zivkovic. We hebben twee kinderen Yolanda (33) en André (31).

Wat doet u naast uw raadswerk?
Ik heb een eigen bedrijf in renovatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Hoe is uw politieke carrière tot nu toe verlopen?
in 2001 ben Ik een politieke partij beqonnen, Burqerbelangen Gemeente Emmen. Burgers en ondernemers werden te lang aan het lijntje gehouden als ze geen connecties hadden binnen de gemeente We wilden het beleid transparanter maken. Ik doe de commissies Wonen & Ruimte en Bestuur & Middelen. Ik hoop in december weer van de partij te zijn.

Heeft u een grote passie?
Motorrijden! Met mijn BMW toeren in Drenthe en racen op de Nürnburgnng in Duitsland. Daarnaast hou ik van tuinieren, zwemmen en reizen met mijn gezin.

Waar kunt u zich werkelijk helemaal groen en geel aan ergeren ?
Als er met twee maten gemeten wordt en dat is binnen het college en de gemeente schering en inslag. Er wordt naar de persoon gekeken bij het verlenen van vergunningen. Er worden verkeerde prioriteiten gesteld.

Wat zijn de sterke en zwakke punten van Emmen?
Wat zonder meer mooi is, is de open ruimte en de woonomgeving Een ander sterk punt is de dierentuin. Wel zijn er teveel industrieterreinen en liggen ze teveel verspreid. En er is te weinig lange termijn visie in Emmen. Iets is nog niet klaar of het wordt al weer afgebroken.

Waar gaat u zich de komende jaren voor inzetten ?
Tegen de betutteling van de regelgeving in de woningbouw en die van de welstandcommissie in het bijzonder. Ook wil ik blijven opkomen voor de kleine zelfstandige. Dat er groei zit in het zelfstandig ondernemerschap heeft alles te maken met de grote werkloosheid. Bovendien moeten de bouwkavels goedkoper worden, want woningbouw is werkgelegenheid. Jongelui trekken nu massaal weg naar Duitsland, dat moet toch niet?

Welk nieuws van de afgelopen tijd heeft bij u indruk gemaakt?
Dat meisje dat in stukken gesneden gevonden is in de Maas. Kindermisbruik moet sowieso veel harder aangepakt worden. Er zou veel zwaarder gestraft moeten worden dan nu het geval is.

Wat is het prettigste dat u de afgelopen tijd is overkomen?
Begin september ben ik van een zeven meter hoge steiger gevallen. Heb 'slechts' twee rugwervels en een enkel gebroken. Ik heb ontzettend veel geluk gehad, het had ook heel anders kunnen aflopen. Erg prettig is dat de specialisten hebben gezegd dat het weer goed komt met me. De vooruitzichten zijn goed. De gemeente had het gras niet gemaaid, dat was mijn geluk.

Waarover bent u recentelijk zeer boos geworden?
De PvdA heeft onlangs in de raad geroepen dat een voorstel onacceptabel was, maar tocht stemt de fractie voor. Ik word hier niet meer zo boos van, eerder moedeloos.

Heeft u gevoel voor humor?
Ik ben wel een moppentapper op verjaardagsfeestjes. De gemeenteraad is me dan ook veel te stug. Ik breng graag alles met humor. Dat wordt in de raad niet altijd gewaardeerd.

Wat is er goed in de raad en wat kan beter?
Er zijn veel verbeterpunten. De kleine partijen worden bijvoorbeeld niet betrokken. We zijn niet nodig voor het 'getal'. Het dualisme werkt ook niet. De gemeenteraad is 40% duurder geworden, maar is er bestuurlijk gezien niet 40% beter op geworden. De fractievergoedingen zouden evenredig verdeeld moeten worden.

Wat verwacht u van de komende Tweede Kamer verkiezingen?
Ik denk dat het CDA en de VVD samen doorgaan. De PvdA komt voornamelijk met luchtkastelen.De SP mag van mij buitenspel blijven staan. Die hebben al hun speerpunten overboord gegooid.

bron. De Zuidenvelder