De fractie van Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) in de raad schuift oudraadslid Ron Vos naar voren om de zieke Wim Halm tijdelijk te vervangen als raadslid.
Halm, voormalig fractievoorzitter van BGE, viel vorige week van een bouwsteiger en liep blessures op aan zijn enkel en rug. Het ziet ernaar uit dat het genezingsproces geruime tijd gaat duren. Vos stond tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen op nummer drie van de lijst en wist net niet een zetel te bemachtigen. Dat had alles te maken met de voorkeursstemmen die de jeugdige René van der Weide in de raad van Emmen deed belanden.

BGE fractievoorzitter Douwe Douwstra over het verzoek tot personele aflossing: "Wij zijn een kleine fractie en willen onze democratische plicht zo goed mogelijk blijven vervullen. Het is dan van belang om die ruimte in personele zin ook te krijgen wanneer zoiets ongelukkigs gebeurt als met Halm." BGE verzoekt het presidium voorts om nummer vier op de lijst, Henk Menger uit Oldeberkoop, waar te laten nemen in de raadscommissies. Douwstra: "Gelet op het feit dat een dergelijke vervanging in de landelijke politiek tot de mogelijkheden behoort, gaan wij ervan uit dat we dit in Emmen ook overeen kunnen komen. We rekenen op steun van de overige politieke partijen." DvhN