Wim Halm van Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE) is door de leden gekozen tot lijsttrekker. De fractievoorzitter moet de partij naar een zege leiden bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006.

Douwe Douwstra uit Emmen is op een tweede plaats gezet. Volgens partijvoorzitter Wim Wientjes draait de voormalige directeur Sociale Zaken van de gemeente Emmen sinds een jaartje mee en is hij 'iemand met raadsambitie en kwaliteit.' Opvallende nieuwkomer op de kandidatenlijst is René van de Weide uit Emmen.

De volslagen onbekende 18-jarige staat op een achtste en dus onverkiesbare plaats. Wientjes: „Hij is met 18 jaar inderdaad vreselijk jong. Een Pabo student, serieuze jongen en zeer enthousiast. Die mag de komende jaren lekker achter de schermen meedraaien." Het huidige raadslid Ron Vos staat op een derde plaats en notoir gemeentecriticaster Henk Menger is vierde. Menger woont nog in het Friese Olderberkoop, maar verhuist naar Emmen.

Volgens Wim Wientjes zet BGE hoog in bij de raadsverkiezingen van maart volgend jaar. De voorzitter uit Emmermeer gaat uit van 2 x vier zetels.

De eerste tien namen op de door de leden vastgestelde kandidatenlijst van 19 personen zijn:


   l. Wim Halm   Emmer-Compascuum.
  2. Douwe Douwstra  Emmen.
  3. Ron Vos   Emmen.
  4. Henk Menger   Emmen.
  5. Henk Linneman   Barger-Compascuum.
  6. Herman Harmers   Emmen.
  7. Gerrit Mans   Roswinkel.
  8. Rene van der Weide   Klazienaveen.
  9. Martha de Boer   Emmen.
10. Hans Picek   Emmen.

De Huidige raadsleden Gerrit Mans en Gerrit Jan Stoffers (op 15) zullen het volgens Wim Wientjes moeten hebben van voorkeurstemmen.
Raadslid Broer Dokter (op 16) kampt sinds enige tijd met problemen aan het hart en heeft daarom gekozen voor een onverkiesbare plaats.