In een brief aan het CDA raadslid G. Boels onderbouwt Burgerbelangen Gemeente Emmen haar stelling dat de gemeente Emmen de komende jaren zou kunnen bezuinigen op de huisvestingslasten.

Boels van het CDA had gevraagd om onderbouwing van de stelling van BGE dat de huisvestingslasten die het college voorstelde wel goedkoper zouden kunnen.

Hoewel BGE in de raadsvergadering aangaf en onderbouwde dat het college de lasten onnodig opschroeft teneinde zo een bezuiniging te kunnen laten zien alsmede om zo de ruimte te hebben om de komende jaren voor een drie miljoen euro per jaar te kunnen uitgeven aan huisvestingslasten wilden de voorstanders van het college voorstel BGE vastpinnen op overleggen van een complete bouwbegroting. 

Volgens BGE kan er een kleine € 400.000 per jaar (!) bezuinigd worden op de huisvestingslasten van de gemeente. Dit ten opzichte van het collegevoorstel dat uitgaat van iets meer dan 3 miljoen euro per jaar.

BGE is van mening dat de kritiekloze houding van de Gemeenteraad van Emmen alsmede het onnodige oppompen van de lasten door het college de burgers in Emmen de komende 30 tot 40 jaar tussen de 11 en 15 miljoen euro aan onnodige huisvestingslasten gaat kosten.