De Emmer raadsleden kregen gisteren tijdens de raadsvergadering elk een bijĀ­zondere traktatie voorgeschoteld.

Niet de gebruikelijke gevulde koek, maar een gebakje met daarop het getal vijf. De meeste gebakjes waren al uitgedeeld, toen duidelijk werd, waarom de lekkernij werd geserveerd.

Het was een aardigheidje van Burgerbelangen Gemeente Emmen (BGE). BGE-voorman Wim Halm liet triomfantelijk weten dat zijn partij na de verkiezingen het snelst groeit van alle Emmer partijen.

Nadat eerder twee SP-raadsleden halverwege de rit overstapten naar BGE, was het recent voormalig PvdA'er Ron Vos die de BGE""gelederen versterkte. "We zijn nu met vijf raadsleden.

Als er nog meer mensen willen overstappen, dan kan dat nog voor de bouwvak", aldus Halm. De waarschijnlijk grappig bedoelde actie viel volstrekt verkeerd. De VVD-fractie liet de gebakjes zelfs staan.

VVD-voorman Harry Leutscher wees Halm er fijntjes op dat hij gezien de verkiezingsuitslag helemaal geen recht heeft op vijf zetels. Ook andere partijen toonden zich verre van enthousiast.

PvdA'er Bouke Arends noemde de houding van BGE 'weinig, principieel'. DOP-leider Ton Schoo, zei te hopen dat de raad de komende tijd van dit soort acties verschoond blijft.